Leállította a bíróság a Club Aliga új kikötőjének építését is

  • narancs.hu
  • 2023. március 1.

Kis-Magyarország

Azonnali jogvédelmet kért az Aligai Fürdőegyesület, a bíróság kimondta, hogy fel kell függeszteni az építezést. 

A bíróság elrendelte a Club Aliga parkjába tervezett új kikötő épület építési munkálatainak felfüggesztését – írta Facebook-oldalán a Club Aliga beruházás ellen küzdő Aligai Fürdőegyesület.

Az új kikötőre 2022. novemberében kiadott építési engedélyt az egyesület bíróságon támadta meg, hasonlóan mint a magaspart tetejére tervezett 105 lakásos társasház engedélyét (a magaspartra tervezett ház építkezését február közepén állíttatta le a bíróság). Az egyesület azonnali jogvédelmet is kért, többek között azért, mert álláspontju szerint

a tervezett új kikötő épület végleg elzárná a Balatont és annak látványát is a park maradék területéről.

Az egyesület posztja szerint a bíróság az azonnali jogvédelmet megadta, az építkezést így fel kell függeszteni.

 
A tervezett kikötő látványterve
Forrás: Építési engedély látványterv
 

A végzés kimondja:

"a közérdek vizsgálata is felmerül jelen perben, mely már a felperes (Aligai Fürdőegyesület) fellépésével is megfogalmazódik.

Mivel a felperes alapszabályában lefektetett célok között számos a közérdeket is befolyásoló, érintő tevékenység szerepel, mindenképpen szükséges a határozat halasztó hatályának elrendelése. E nélkül a Balatonvilágoson nyaraló emberek érdekképviselete, mint a felperes kiemelt célja, nem valósulhatna meg."

Az egyesület hozzátette, a Balaton megközelíthetősége közérdek, ezért nem tudják elfogadni, hogy évről évre kevesebb hozzáférhető partszakasszal rendelkezik a település. Ennek érdekében kérték a helyi képviselő-testület támogatását is, bár mint arról beszámoltunk, az önkormányzat továbbra sem lépne az ügyben. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk