Vác tizenhétszeres áron kapná a gázt

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 15.

Kis-Magyarország

Állami kompenzáció nélkül a hatalmas költségnövekedés a város önkormányzata szerint kigazdálkodhatatlan. 

Bár a kormány azt ígérte, megvédi a rezsicsökkentést, az önkormányzatok gazdálkodása is ellehetetlenülhet a brutális áram- és gázáremelés miatt. A korábbi összeg tizenhétszereséért kapott árajánlatot Vác – közölte a város önkormányzata saját Facebook-oldalán.

Mint írják, az önkormányzati intézmények téli gázszükségletének biztosítási formájáról szerdán délután döntött a váci képviselő-testület, és

a tanácskozáson a négy kormánypárti képviselő kivételével teljes volt a létszám.

Az ülésen határozniuk kellett arról, hogy a gázmennyiség megvásárlására kiírt pályázatot eredményesnek nyilvánítja-e az önkormányzat. Egyetlen árajánlat érkezett – az eddigi ár 17-szeresére.

A posztban kiemelik: a több mint tíz önkormányzati intézmény bruttó közel 735 milliós költséggel való gázellátásához a testületnek fedezetet kellett volna vállalnia, miközben a 2020-as bekerülési összeg nem érte el a 49 millió forintot sem.

Az egyhangú szavazással meghozott döntés értelmében Vác azzal a közbeszerzési lehetőséggel él, amely egy központi rendszeren keresztül biztosíthatja a szükséges gázmennyiség megvásárlását. „Ugyanakkor világossá vált, hogy állami kompenzáció nélkül a hatalmas költségnövekedés kigazdálkodhatatlan” – írják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk