Vadászok pásztázták a kormányhivatal ellen pert nyert állatmenhely területét

Kis-Magyarország

Szerdán este vadászok hatoltak be a Dharma lómenhely területére, miután a mentett állatok kertjét üzemeltető alapítvány a somogyi kormányhivatallal szemben megnyerte azt a közigazgatási pert, amellyel a terület elővásárlási jogáról döntöttek.

Az alapítvány elnöke, Czinkóczky Csaba esti sétáján észlelte, hogy egy terepjáró tetejére szerelt mobillesről két fegyveres vadász pásztázza az alapítvány területét Siófok-Törekiben. Távozásra szólította fel őket. Erre az volt a válaszuk, hogy csak vadásznak. A telekhatárokkal tisztában voltak, mert közölték, elmennek egy kicsit odébb, olyan területre, ami már nem az alapítvány tulajdona. Hosszas szóváltás után a mobillest és létráját az autó tetején hagyva elhajtottak.

 
 
 

Czinkóczky Csaba lapunknak elmondta, olyan még nem fordult elő, hogy a területükre fegyveresen vadászok menjenek. "Könnyű lehet azt mondani, hogy jaj, bocsi, a lovakat szarvascsordának, a kutyátokat kóbor állatnak néztük. Ezt szeretnénk megelőzni."

 
 

Az alapítvány korábban már kérte a kormányhivatalt, hogy az állatmenhelyi gyerektáborra és az egyébként ott dolgozó önkéntesekre tekintettel a területüktől 5 kilométeres védősávban vadászati tilalmat rendeljenek el. Ezt akkor megkapták fél évre, de azóta lejárt. Most ismételten kérni fogják. A birtokháborítókkal szemben az esetről készített videofelvétel alapján megteszik a szükséges jogi lépéseket.

A szerdai ítéletről szóló cikkek alatt egyébiránt Facebook-bejegyzésekben olyan mondatok is szerepelnek, mint hogy „Olyan szép lovaik vannak, csak nehogy bajuk essen...”, illetve „A lónak négy lába van, nehogy megbotoljon.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A halál sava-borsa

Az űrből jött szörnyek műfajában máig verhetetlenek a banánfejű xenomorfok: savas vérükkel, páratlan ellenálló képességükkel, vérszomjukkal egyszerre keltenek rémületet és csodálatot.

Lépések a vonalon

  • - turcsányi -

A labdarúgásban, segítse immár a legkorszerűbb űrtechnika, ritkák az egyértelmű dolgok, kivált abban a tekintetben, hogy ki a jobb.

Kicsi a világ

  • Kiss Annamária

A játszók melegítenek az öltöző és tornaterem kombinációjából kialakított díszletben. Térdhajlításokat végeznek, szökdécselnek, aztán beállnak a starthoz, eldördül a pisztoly, kezdődik az előadás.