Helló!

publikálva
2011. nov. 30., 14:11
kommentek
14
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Csak kicsit tematikus, és eléggé személyes. Leírva nem hangzik túl jól, hogy ajánlok könyvet és filmet, cukrászdát és divattervezőt, hogy mesélek eseményekről, plusz felvillantok jeleneteket eddigi életemből. Pedig elég jó lesz.

Nekikezdek még e felületen régi vágyamnak, a Projekt 52-nek is. Különös olvasó vagyok, több szempontból is. Több interjúban megkérdezték már tőlem, mi a kedvenc regényem, ki a kedvenc íróm. Sosem tudok erre válaszolni, átnézve ezeket a régi megnyilvánulásokat arra jöttem rá, hogy mindig azért lelkesedem teljes erővel, amit nemrég olvastam, a többire (még igazán jelentős remekművekre is) egyszerűen nem emlékszem, nem ugranak be hirtelen. De ami éppen kéznél van, abban benne vagyok teljesen. Olyan tökéletesen azonosulok egy-egy szereplővel, vagy az adott szituációval, hogy a saját személyiségem teljesen a háttérbe szorul ilyenkor. Sajnálatos módon ezt kiterjesztem a környezetemre is: ők is szereplők lesznek egy általuk nem ismert világban. Így azért nehéz. Ráadásul rendkívül széles skálán mozognak ezek az olvasmányok: a krimitől a szociográfiáig, a gyerekkönyveken át a hatalmas, nagy ívű romantikus regényekig. Ezért kitaláltam, hogy kiválasztok ötvenkét művet egy év minden hetére egyet), és megfotóztatom magamat a mű által felém sugárzott lelkiállapotban. Magam sem tudom, mi lesz ebből a végén, az első öt kísérlet már készen áll. Aztán a képekhez kis esszé készül, vallomás az íróról és a könyvről…

publikálva
2011. nov. 30., 14:11
kommentek
14
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 14
  KassaiSonka
  2014. augusztus 05., kedd 02:08
  Eltoltam, hogy egye meg a... Az utolsó helyett. Ez jobb minőség.

  http://www.youtube.com/watch?v=8IW3mZNprq0
 2. 13
  KassaiSonka
  2014. augusztus 05., kedd 01:57
  Jut eszembe. Legfontosabb közlendőim!

  http://www.youtube.com/watch?v=MW_Mj80bqxo

  http://www.youtube.com/watch?v=lXgdnU43NZQ

  http://www.youtube.com/watch?v=sDHAP8X_HWQ
 3. 12
  KassaiSonka
  2014. augusztus 05., kedd 01:46
  Hülye kalap és gülü pilácsok kinyírva. Csönd, rend, körlettisztaság.
 4. 11
  KassaiSonka
  2014. március 10., hétfő 17:29
  Tiltakozom. Karafiáth Orsolya nem buta, nem "ez a nő" és különösen nem "gyötrelmesen". Néha kicsit lila, néha kicsit idegesítő, néha rettentően modoros, néha az ember azt mondaná neki, "de hülye vagy már megint", de remek versei vannak például. Szóval egy nemakárki. Úgyhogy, anyád. Azt simfeld inkább.

  Beszéljünk inkább fontosabb dolgokról. Nem értem ezt a képet itt a kommentem mellett. Nekem nincs is ilyen randa kalapom. Fel nem vennék ilyen vackot. Ocsmányul gülü szemeim sincsenek, egy szépség, aki vagyok, tessék elhinni. Szóval nem értem ezt a képet.
 5. 10
  Joszadr8
  2013. szeptember 21., szombat 11:30
  Tisztelt Karafiáth Orsolya!

  Én csak ma kezdtem ezen a portálon megszólalni és legelőször Önt megszólítani. Kérem, feltétlenül folytassa ezt a megkezdett munkát, mert ez - szerintem - közhasznú is egyben. Valamikor - ifjú koromban - tudtam, hogy ki a legnagyobb magyar író a világon, vagy éppen azt is, hogy Móritz Zsigmond vagy Dosztojevszkíj a nagyobb. Persze már régóta nincs olyan ambícióm, hogy ezt eldöntsem, viszont ma is az irodalom, a könyvek bűvöletében élek. Most éppen Szilágyi Zsófia Móricz Zsigmond monográfiáját böngészgetem nagy élvezettel.
  Üdvözlettel: Szabó Gy. József
 6. 9
  dailycoffees
  2013. február 05., kedd 17:42
  Gyötrelmesen buta ez a nő. Nem tud írni és amikről azokról inkább nem kellene írnia. Ennél egy blog ajánlónak is több értelme volna, minthogy a sirámait itt ecsetelje.
  Persze a Mancs teljes olvasótábora nevében örülök, ha itt kibeszélhet magából a problémáit és így könnyebben küzd meg az élettel. De biztos, hogy ezt várjuk ettől a laptól?!
 7. 8
  dailycoffees
  2013. február 05., kedd 17:37
  .
 8. 7
  m4linda
  2011. december 14., szerda 14:05
  Nóra
 9. 6
  KOmplett
  2011. december 09., péntek 22:22
  Köszi mindenkinek! Már új a kinézet, hamarosan pörög a tartalom is!!! Jövő héten két könyvnyerési lehetőség, ilyesmi, plusz.
 10. 5
  2011. december 05., hétfő 19:08
  Naná, hogy jó lesz, más ugyan milyen lehetne? :-)

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Karafiáth Orsolya

KO. Art. Rév. Arany. Fals. Idő. Árnyék. Tény. Horror. OK. Rock. Show.Idegek.

Karafiáth Orsolya
Szerző adatlapja

Blog

még több cikk