Karl Ove Knausgard lesz a díszvendég, de lesz új Spiró- és Háy-könyv is a Könyvfesztiválon

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. március 26.

Könyv

Jön új Spiró- és Háy-könyv is.

26. alkalommal rendezik meg április 25. és 28. között a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált Millenáris parkban, melynek idei díszvendége az idei Budapest Nagydíjat kapó Karl Ove Knausgard lesz – írja a távirati iroda. Az író legismertebb műve a Harcom című, hatrészes önéletrajzi regénysorozat, melynek első három kötete, a Halál, a Szerelem és a Játék a Magvető gondozásában jelent meg nálunk.

A díszvendég

A díszvendég

Fotó: AFP

A 25 éve alapított díjat olyan világhírű alkotók vették át eddig, mint Mario Varga Llosa, Michel Houellebecq, Jorge Semprún, Günter Grass, Ljudmila Ulickaja, Umberto Eco, Jonathan Franzen, Amos Oz, Bret Easton Ellis vagy Daniel Kehlmann.

A fesztivál tizenkilencedik alkalommal ad otthont az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának, amelyre idén 22 országból érkeznek fiatal írók, Magyarországot a Margó-díjas Mécs Anna képviseli. Mindezek mellett az Európa Pont munkatársaival együttműködve folytatódik az Európai Írótalálkozó is, a könyvfesztiválra látogató külföldi írók, köztük számos díjazott alkotó részvételével.

A könyvfesztivál a magyar könyvkiadás bemutatkozásának fontos színtere, hiszen a kiadók, a kortárs magyar szépirodalom mellett, a kultúra minden ágában bemutatják újdonságaikat. Az idei seregszemlén mások mellett Bodor Ádám, Eszterhai Katalin, Háy János, Nógrádi Gábor, Spiró György, Száraz Miklós György, Turczi István vagy Vámos Miklós új köteteit is megismerheti a közönség.

(MTI)

Neked ajánljuk