Margaret Atwood megírja A szolgálólány meséje folytatását

  • narancs.hu
  • 2018. november 28.

Könyv

A folytatásra az olvasók ösztönözték, és a körülöttünk élő világ inspirálta.

A kanadai írónő kultuszregénye, A szolgálólány meséje 1985-ben jelent meg, egy évvel később már Man Booker-díjra jelölték. Margaret Atwood disztópiája egy olyan társadalomról szól, ahol a nők szerepe az, hogy a vallást, az államot és a szaporodást szolgálják. Bár a szerző sosem vont párhuzamot regénye és a kortárs politikai történések között, az elmúlt évek új lendületet adtak a mű utóéletének: a több mint negyven nyelvre lefordított mű ismét felkerült a bestseller-listákra Donald Trump 2016-os megválasztása után. Egy évvel később a könyvből nagysikerű amerikai filmsorozat készült, amely számos Emmy-díjat kapott.

.A The Testaments címmel készülő új regény 15 évvel A szolgálólány meséje narrátorának, Offrednek az utolsó jelenete után játszódik. A könyvet jövő szeptemberben adja ki a Nan A. Talese/Doubleday könyvkiadó - jelentették be szerdán.

A szerző új regényéről csak annyit árult el közleményében, hogy a folytatást az olvasók kérdései inspirálták Gileád államról és arról a világról, amelyben élünk.

Előre a múltba

Felületes szemlélőnek is feltűnhet: merőben esetleges a kapcsolat a kortárs észak-amerikai próza és a magyar irodalmi élet között.

Figyelmébe ajánljuk