A herszoni hatóságok megkezdték a civilek kitelepítését

Külpol

Készek a lakosokat a Dnyeper jobb partjáról a folyó bal partjára áttelepíteni az áldozatok megelőzése érdekében.

Megkezdődött a civilek szervezett áttelepítése szerdán az oroszok által megszállt ukrajnai Herszon megyében a Dnyeper jobb partjáról a folyó bal (keleti) partjára Herszon város kikötőjéből – közölte Aljoski város közigazgatása.

A feladatra kompokat használnak, amelyek Herszonból a szemközti parton fekvő Aljoskiba és a délebbre fekvő Hola Prisztanyba szállítják az embereket. Egy ideiglenes szálláspontot is létrehoznak, ahol a mentők az érintettekkel egyeztetve kijelölik az evakuálás irányát, úti célját – közölte az adminisztráció a Telegramon közzétett üzenetben.

Vlagyimir Szaldo, Herszon megye Moszkva által megbízott kormányzója a Rosszija-24 televíziós csatorna műsorában elmondta, hogy a kompátkelőhelyek kapacitásának növelésére törekszenek Herszonban. További hajókat vettek igénybe, hogy az embereket a Dnyeper túlpartjára szállítsák. Az elmúlt két napban már több mint 5 ezer ember hagyta el Herszon városát. Hozzátette, minden herszoni hatóság a Dnyeper bal partjára költözik, beleértve a polgári-katonai közigazgatást és a minisztériumokat is. Az irányítás ebben az időszakban onnan történik majd.

Annak érdekében, hogy az evakuálás rendezettebben haladjon, egy hétig megtiltják a civilek belépését a Herszoni területre. Csak azok érkezhetnek a régióba, akiknek a parancsnokság engedélyt ad: az ellátással foglalkozó és a közművekben dolgozó személyeknek – hangsúlyozta a régió kormányzója.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk