A kínai elnök nagyon hálás a magyar kormánynak

  • narancs.hu
  • 2021. május 2.

Külpol

Orbán pedig örömmel látja a kínai vállalkozásokat Magyarországon. 

Orbán Viktor a minap arról számolt be a Facebookon, hogy hamarosan Kínába utazik; a miniszterelnök közölte továbbá, hogy Szijjártó Péter társaságában telefonon egyeztetett Hszi Csin-ping kínai elnökkel. A kínai diktatúra angol nyelvű pártlapja, a Global Times azóta megírta, hogy mik hangoztak el a telefonbeszélgetésben. 

A Telex szemléje szerint a kínai elnök kijelentette, hogy az országa kész tovább erősíteni a Magyarországgal való együttműködést a vakcinák terén. Továbbá Hszi Csin-ping nagyon hálás, hogy a magyar kormány egyértelműen kitart a Kína-barát politikája mellett, segíti népszerűsíteni a Kínával való együttműködést a Kelet-közép-európai országok körében, és védelmezi a Kína és Európa közötti kapcsolatokat. Azt is kijelentette, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal hitelezésén és megépítésén túl kész újabb szintre emelni a két ország közötti stratégiai együttműködését, írja a portál. 

Orbán Viktor pedig azt mondta, nagyon hálás a kínaiak támogatásáért a koronavírus elleni harcban, és Hszihez hasonlóan ő is arról beszélt, hogy kész erősíteni a két ország közötti együttműködést a vakcinák terén. Kijelentette, hogy Magyarországnak nagyon fontosak a Kínával kialakított kapcsolatai. Ennek megfelelően örömmel látja a kínai vállalkozásokat Magyarországon, és mindent megtesz, hogy stabil üzleti környezetet teremtsen nekik, olvasható a Telex szemléjében. 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!