A muszlim többségű Malajziába fogunk sertéshúst exportálni

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 19.

Külpol

De baromfit is.

„Pörög a diplomáciai nagyüzem” – adta hírül Szijjártó Péter a Facebookra feltöltött videójában. A külügyminiszter az ENSZ közgyűlésen van New Yorkban, ahol arról számolt be, hogy több ázsiai, latin-amerikai és afrikai kollégájával is találkozott. „És a helyzet az az, hogy Európán kívül nagyon becsülik azt a magyar pozíciót, amely őszinteségen alapul, a nemzeti érdek érvényesítéséből indul ki, amely nem tekinti céljának azt, hogy a nemzetközi liberális mainstreamnek megfeleljen, s nem tekinti céljának azt, hogy buksisimogatást vagy dicséretet zsebeljen be. Ezt az őszinte, nemzeti érdek érvényesítésére alapuló, jelen esetben a békét célzó magyar pozíciót az egész világon nagyra becsülik” – hangsúlyozta az MTI-nek.

A videóban el is mondta, milyen kereskedelmi megállapodások készülnek: Sierra Leonéból és Bangladesből diákok jönnek Budapestre, és létrejöhet egy bangladesi-magyar nukleáris megállapodás is, hiszen a két ország „a nukleáris energiára alapozza az energiafüggetlenségét”, és ugyanolyan típusú reaktorokat építünk.

Nemrégiben mezőgazdasági megállapodást írt alá Malajziával a kormány: ennek értelmében baromfi és sertéshúst importálunk az országba.

Erről sokaknak eszébe juthat a nevezetes jelenet, amikor az orosz agrárminiszter felvázolta Putyinnak, hogy Indonéziába fognak disznóhúst szállítani. Az elnök ezután emlékeztette a beosztottját, hogy a muszlim országban nem esznek disznót. A miniszter erre azt mondta, hogy majd most fognak. Putyin reakciója pedig ez volt:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk