A Tom Hanks-féle Terminál a valóságban is megtörténik a koronavírus miatt

  • narancs.hu
  • 2020. május 11.

Külpol

Már több mint 50 napja él a reptéren.

A német nemzetiségű Edgard Ziebat Hanoiból Isztambulba tartott március 18-án, azon a napon, amikor Indiában törölték a Törökországba induló és az onnan érkező repülőjáratokat a koronavírus miatt. A 40 éves férfi így ott ragadt az Új-Delhi-i Indira Gandhi Nemzetközi Reptéren, ahol már 54 napot töltött. Nem csoda, hogy a történetről rögtön a Spielberg rendezte Terminál jut eszünkbe, amelyben a főhőst alakító Tom Hanks kényszerült a reptéri váróban berendezkedni.

Ziebat helyzetét bonyolítja, hogy nem csak a koronavírus miatt kényszerült megszakítani a továbbutazását. Németországban ugyanis szerepelt a bűnügyi nyilvántartásban, India pedig ugyanezért tagadta meg tőle a vízumot, így aztán nem engedte ki a reptérről - számol be a furcsa történetről egy indiai portál.

A reptér vezetőinek beszámolója szerint Ziebat főleg újságok és magazinok olvasásával töltötte a napokat, a barátaival és a családjával telefonált, ismerkedett a terminál dolgozóival, a gyorséttemrekben étkezett, a padokon aludt. Egyszóval elég hasonlóan kell elképzelni a napjait, mint ahogy az említett Spielberg-filmben a Hanks játszotta figura élt. A különbség annyi, hogy Ziebatot még az utazó tömeg sem zavarta, hiszen a reptér bezárt, ő az egyedüli ott tartózkodó.

A reptéren Ziebaton kívül most nincsenek utasok.

A reptéren Ziebaton kívül most nincsenek utasok.

 

 

Ziebatot felkérték a távozásra, de nem tud hova menni, a reptér megnyitását pedig legkorábban május 17-re tervezik. Megpróbálták egy Ankarába tartó járattal elküldeni, de ezt a kérést elutasították a török hatóságok, mert azzal kizárólag csak a török állampolgárok vagy a Törökországban állandó lakcímmel rendelkezők hazajuttatását végzik.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.