Trump az orbáni úton: kényelmetlen kérdést kapott, ezért leléptett

  • narancs.hu
  • 2020. május 12.

Külpol

Hiába, nem szereti az „ízléstelen” kérdéseket.

Hirtelen ért véget Donald Trump hétfői tájékoztatója, miután egy számára kellemetlen újságírói kérdés után váratlanul hátat fordított a sajtó munkatársainak és lelépett a helyszínről – írja a CNN.

A CBS News tudósítója arra volt kíváncsi, miért büszkélkedik azzal, hogy világelső az ország a tesztelésben, amikor továbbra is nő a halálozás és a fertőzöttek száma. „Önnek ez miért nemzetközi verseny?” – kérdezte Weijia Jiang.

„Emberek halnak meg mindenhol a világon. Erről Kínát kellene megkérdeznie, ne engem kérdezzen! Tegye fel Kínának ezt a kérdést! Ha felteszi, akkor talán nagyon szokatlan választ kap” – reagálta az elnök. Jiang nem értette, hogy miért pont neki mondja ezt, ugyanis kínai születésű. „Ezt mondom mindenkinek, aki ilyen ízléstelen kérdést tesz fel” – felelte Trump.

Ezt követően az elnök rámutatott Kaitlan Collinsra, a CNN újságírójára, hogy tegye fel a kérdését, viszont ő nem reagált rögtön, mert Weijia Jiang még nem fejezte be. Ezért a Trump nem engedte meg, hogy feltegye a kérdéseit, amit a CNN tudósítója szóvá tett. Az elnök megelégelte a helyzetet és elbúcsúzott a sajtótájékoztató résztvevőitől.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.