A vesztes brazil elnök hívei utakat zártak le

  • narancs.hu
  • 2022. november 1.

Külpol

A Balsonaro-párti kamionosok között vannak, akik szerint katonai puccsal kellene átvenni a hatalmat.

Továbbra sem beszél a brazíliai elnökválasztás végeredményéről az eddigi elnök, Jair Balsonaro, akit két százalék különbséggel legyőzött baloldali kihívója, Luiz Inácio Lula da Silva – írja a Napi.hu.

Korábban úgy volt, az eddigi elnök hétfőn áll a nyilvánosság elé, aztán az ország kommunikációs minisztere, Fabio Faria azt mondta, hogy Balsonaro elnök kedd estig nem fog nyilvánosan megszólalni a választás eredményéről.

Ennek azért van jelentősége, mert a választás eredményét sem ismerte még el hivatalosan.

Közben hívei tiltakoznak az eredmény miatt.

A rendőrség szerint hétfőn estig 236 helyszínen zártak le utakat a jobboldali politikus szimpatizánsai, elsősorban kamionosok a demonstrációjukkal. A gabonaszállítást ez a blokád egyelőre nem zavarja. A tiltakozók között akadtak, akik szerint  katonai puccsal kellene átvenni a hatalmat.

Az elnökválasztás győztese, Lula – aki 2003 és 2010 között már elnöke lehetett Brazíliának – vasárnap azt ígérte, hogy szigorúan ellenőrizni fogja a brazil állam a fakitermelést, a bányászatot, és véget vet az illegális ügyleteknek, így a földrablásnak.

Ellenzéke Balsonarót is felelősnek tartja azért, hogy az Amazonas őserdeje rohamosan pusztult e tevékenységek miatt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Hol lehet ma tankolni?

  • narancs.hu

Listát készített egy autós portál arról, hogy az országban hol lehet és hol nem lehet 95-ös benzint tankolni.