Valami történt Anatolij Karpovval

  • narancs.hu
  • 2022. november 1.

Külpol

Az orosz média szerint súlyos fejsérülést szenvedett, ügynöke szerint semmi sem történt vele, jól van.

Az orosz és a nemzetközi média szerint eszméletlenül találtak rá szombaton Anatolij Karpovra, a 71 éves világhírű sakkozóra. Súlyos fejsérülést szenvedett, mesterséges kómában tartják Moszkvában, intenzív osztályon.

A hírek azonban enyhén szólva is ellentmondóak – írja a Telex.

Arról, hogy hol, hogyan szerezte a sérüléseit, több verzió is nyilvánosságot kapott az utóbbi napokban.

A sakkozó lánya, Szofija azt mondta, Anatolij Karpov háztartási balesetet szenvedett otthon. 

Andrej Kovaljov orosz üzletember azt mondta, Karpovra az orosz parlament közelében találtak rá, eszméletlen állapotban, ismeretlen tettesek támadtak rá.

Más hírforrás arról szól, hogy bár tényleg az orosz parlament közelében találták meg, de nem érte támadás, hanem ittas volt és úgy esett el, koponyasérülés és csípőtörés miatt vitték kórházba.

Az Orosz Sakkszövetség úgy tudja, Karpov megsérült egy szerencsétlen esés nyomán.

A Sakk Világszövetség a Meduza hírportálra hivatkozva azt közölte, hogy Karpov véletlenül elesett.

Albert Sztepanjan, Karpov asszisztense azonban a sérülés és a kóma tényét is cáfolta: „Nem volt támadás. Anatolij Jevgenyjeviccsel minden rendben van, nincs sérülés.”

Anatolij Karpov tíz éven át viselte a világbajnoki címet. Honfitársa, Garri Kaszparov győzte le 1985-ben. A kilencvenes évek közepéig Karpov volt mögötte a második a világranglistán.

 

Leadkép: Anatolij Karpov nemzetközi sakktornán a spanyolországi Platja d'Aróban 2019. június 26-án. Fotó: MTI/EPA/EFE/David Borat

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk