Autóval száguldott át a Vatikán kapuján egy férfi csütörtök este

  • narancs.hu
  • 2023. május 19.

Külpol

Az Apostoli Palota udvarár is bejutott, mielőtt letartóztatták.

Csütörtök este egy férfi autóval, nagy sebességgel hajtott át a Vatikán Szent Anna-kapuján, és sikerült elérnie az Apostoli Palota központi udvarát is, mielőtt letartóztatták – írja a Reuters.

A tudósítás szerint a 40 év körüli férfi azt követően kezdett gyorsítani autójával, hogy a Svájci Gárda előzőleg nem engedte be a Vatikánba. Ezt követően átszáguldott a kapun, valamint a Szent Péter-bazilika hátsó részének közelében található másodi kellenőrző ponton is. Egy vatikáni rendőr rálőtt a járműre, és eltalálta az autó első sárhányóját, de férfi így is tovább hajtott, és elérte a San Damaso udvart, az Apostoli Palota részét, ahol a korábbi pápák éltek, és ahol Ferenc még mindig tart hivatalos találkozókat.

Itt végül a rendőröknek sikerült elfogniuk a férfit, akit a Vatikán börtönébe zárták, ahol a vatikáni orvosok megvizsgálták. A Vatikán közleménye szerint a férfi nem volt beszámítható állapotban.

(Címlapképünk forrása: REUTERS/Remo Casilli)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk