Az OTP azt állítja, nem kérte a kormány közbenjárását, amiért feketelistára kerültek Ukrajnában

  • narancs.hu
  • 2023. május 18.

Külpol

A bank saját eszközeivel igyekszik meggyőzni ukrán antikorrupciós ügynökséget, hogy indokolatlan a döntésük.

Saját eszközeivel igyekszik meggyőzni az OTP Bank az ukrán antikorrupciós ügynökséget, hogy téves információk alapján szerepeltetik a pénzintézetet a háborút támogatók listáján – derül ki az RTL Hírdójából.

Az RTL Híradó az OTP-től érdeklődött arról, hogy kért-e a bank segítséget vagy közbenjárást a magyar kormánytól az ukrán Antikorrupciós Ügynökség döntésének megváltoztatásához, tárgyalt-e erről a kormánnyal. A bank írásos válasza szerint:

„Az OTP Bank következetesen távol tartja magát a politikai témáktól, nem egyeztetett és nem is egyeztet (magyar vagy más) kormánytisztviselőkkel politikai kérdésekben.”

Mint írták, saját, politikamentes eszközeikkel igyekszenek meggyőzni az NAZK-t (Ukrán Antikorrupciós Ügynökség) arról, hogy indokolatlan az OTP Bankot a háborút támogatók listáján szerepeltetni.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a magyar kormány azért blokkolja az Ukrajnának szánt újabb fegyvercsomaghoz szükséges félmilliárd eurós összeg folyósítását az Európai Békekeretből, mert az orosz támadás alatt álló ország a háború nemzetközi támogatóinak listájára tette a magyar OTP Bankot, azzal indokolva a döntést, hogy a pénzintézet fenntartja oroszországi tevékenységét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk