Az izraeli hadsereg szerint a Gázából ki nem szabadított túszok ötöde már nincs életben

  • narancs.hu
  • 2024. február 6.

Külpol

Többségükkel már a terrortámadás napján végezhettek a palesztin fegyveresek.

A Gázai övezetből még ki nem szabadított túszok több mint ötöde már nincs életben – írja a The New York Times az izraeli hadsereg (IDF) friss jelentésére hivatkozva.

A hvg.hu által szemlézett cikk szerint a Hamász és más palesztin fegyveres csoportok 240 túszt hurcoltak a területre október 7-én, közülük 104-en a fogolycserék keretében már visszatértek Izraelbe. Az IDF jelentése szerint

a 136, még túszként számontartott ember közül legalább 32-en (a Hamász által elhurcolt izraeliek családtagjait tömörítő szervezet szerint legalább 31-en) már meghaltak.

Úgy vélik, a többségükkel már a terrortámadás napján végezhettek a palesztin fegyveresek. A lapnak négy, névtelenséget kérő tisztviselő azt mondta, a hadsereg olyan meg nem erősített értesüléseket is vizsgál, amelyek szerint legalább 20 másik túsz is meghalhatott.

A hír valószínűleg tovább fokozza a felháborodást Izraelben, ahol korábban a túszok hozzátartozóinak egy csoportja Benjámin Netanjahu miniszterelnök rezidenciája előtt tüntetett, majd a parlamentet is megrohamozták azt követelve, hogy a kormány és a törvényhozók tegyenek nagyobb erőfeszítéseket a túszok kiszabadítása érdekében. Az izraeli kormány korábbi közlése szerint a gázai katonai műveletek sikerei fokozatosan nyitják meg az utat a további túszszabadítások előtt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk