Az orosz haderő negyede is megsemmisülhetett már

  • narancs.hu
  • 2023. január 21.

Külpol

Brutális számot osztott meg egy tisztségviselő a NATO-csúcson.

188 ezer orosz katona sebesült meg, esett el, tűnt el vagy dezertált a háború kezdete óta – szemlézi a brit The Sunt a Portfólió. Az adatokat egy meg nem nevezett amerikai tisztségviselő osztotta meg a tegnapi ramsteini NATO-csúcson más NATO-országok képviselőivel. A lap szerint az orosz haderő körülbelül kétezer tankot vesztett az invázió során, ennek jelentős része ukrán kézre került.

Legutóbb brit oldalról Ben Wallace védelmi miniszter közölt számokat a becsült orosz veszteségekről: szerinte százezer katona esett el, tűnt el, dezertált vagy sérült meg az invázió során. Korábban Mark Milley amerikai vezérkari főnök is azt mondta: jóval több mint százezer az oroszok vesztesége a háborúban.

Összehasonlításképpen az orosz haderő 2022 feburárjában nagyságrendileg egymillió fős volt, további 900 ezer tartalékos mellett - Ukrajna hadserege valamivel több, mint 200 ezer fős volt. Természetesen nem vonult Ukrajnába a teljes orosz hadsereg, ám ezzel együtt is a haderő több mint ötöde semmisült meg, ha igaz a 188 ezres veszteség. A harckocsiállománynak pedig több mint hatoda veszett oda.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?