Az oroszok ismét megszegték a tűzszünetet Mariupolban és Szumiban

  • narancs.hu
  • 2022. március 9.

Külpol

Ma öt városban ígérik humanitárius folyosók megnyitását, de az előzmények után nehéz hinni nekik. 

Kedden az ukránok hiába próbáltak humanitárius folyosókat nyitni Mariupol és Szumi városaiban, az orosz fegyveres erők nem engedték, hogy nagyobb számban menekítsenek ki civileket, ezzel Putyin sorozatban a harmadik napon is megszegte a saját tűzszüneti megállapodását - írja jelentésében a brit védelmi minisztérium.

Bár a két város bombázása folytatódott, néhány civil el tudott menekülni, a lakosságának azonban továbbra is áram-, élelmiszer és vízhiánnyal kell szembenéznie.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint az orosz erők szerda reggel is azt ígérték, hogy készek biztosítani a humanitárius foyosókat öt városban: Kijevben, Csernyihivben, Szumiban, Harkivban és Mariupolban.

Moszkvai idő szerint szerda délelőtt 10 órától (közép-európai idő szerint 8 órától) tűzszünetet tartanak a bejelentés szerint.

A brit védelmi minisztérium szerda reggeli jelentésében azt írja, hogy az orosz csapatok a Kijevtől észak-nyugatra zajló harcokban nem értek el jelentős áttörést, az ukrán légvédelem pedig meglepően jól működik.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk