Az oroszok szerint megsérült a zaporizzsjai atomerőmű

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 28.

Külpol

Ukrán tüzérségi támadásra hivatkoznak, állítólag az üzem területén csővezetékek sérültek meg.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivőjére hivatkozva azt írja a 24.hu, hogy szombaton két ukrán tüzérségi támadást regisztráltak a zaporizzsjai atomerőmű ellen, amelyek során kilenc lövedéket lőttek ki. Ezek egyike a 2. számú speciális épület tetejére esett, amelyben az orosz TVEL társaság új nukleáris fűtőelemei mellett szilárd radioaktív hulladékot tárolnak.

A cikk szerint

a repeszektől az üzem területén megsérültek a csővezetékek.

A orosz szóvivő hozzátette: az orosz tüzérség elfojtotta a Dnyipropetrovszk megyei Marjivka felől érkező tüzet, a sugárzási helyzet az atomerőmű környékén továbbra is normális.

A tábornok szerint nagypontosságú levegő-föld fegyverek találták el Zaporizzsjában a Motor Szics gyárnak a harci helikoptereket javító üzemeit is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk