Tervei vannak Zelenszkijnek az elfoglalt orosz területekkel

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 4.

Külpol

De hozzátette, igazából nincs szükségük ezekre a földekre.

 Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden az NBC Newsnak adott interjújában felvázolta terveit a jelenleg ukrán ellenőrzés alatt lévő oroszországi területekről, amit megpeletésszerű betörés után foglaltak el annak érdekében, hogy tárgyalóasztalhoz ültessék az őket megtámadó oroszokat.

„Nincs szükségünk a földjeikre. Nem akarjuk oda vinni az ukrán életmódunkat”

– mondta, hozzátéve, hogy a területek megtartása szerves részét jelenti a győzelmi tervének, amit ígérete szerint az Egyesült Államoknak is bemutatnak.

Zelenszkij elmondta, az augusztus 6-i behatolás megelőző csapás volt, mivel azt akarták megakadályozni, hogy pufferzónát hozzanak létre a határaik mentén. Arra a kérdésre, hogy Ukrajna tervezi-e további területek elfoglalását, titokzatosan válaszolt: „Nem fogom megmondani, sajnálom.”

Zelenszkij arról is beszélt, hogy a Biden-kormányzat nem tudott előre az Oroszországba való átkelés terveiről, mivel ez még az ukrán vezetésben is titok volt. „Igen, nem tájékoztattunk senkit. És nem a bizalom hiányáról van szó” – mondta Zelenszkij, hozzátéve, hogy Kijev tavaly nyári ellentámadása sok többek közt azért bukott meg, mert túl sokat beszélt róla ő maga is, ezért az oroszok fel tudtak készülni. Erről az offenzíváról viszont állítása szerint még a titkosszolgálatok sem tudtak.

Zelenszkij a várhatóan novemberben tartandó békecsúcsra már nagyon várja az orosz felet is, mivel szerinte nélkülük nem lehet diplomáciai úton befejezni ezt a háborút.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Erdélyi, tehetséges és korszerű gondolkodású alkotó volt - Kós Károly életműve a Műcsarnokban

Az építész neve hallatán rögtön Erdély, Kalotaszeg, dekoratív faszerkezetek és meredek tetők jutnak az eszünkbe. Munkássága azonban több a stílusnál; a társadalmat szolgáló építész prototípusát ismerhetjük meg következetes életpályájában. Ezt bizonyítja a Műcsarnokban látható kiállítás is, amelyet születésének 140. évfordulójára rendeztek meg Anthony Gall kurátor közreműködésével.