Az ukrán külügy közleményben reagált Orbán Viktor győzelmi beszédére

  • narancs.hu
  • 2022. április 4.

Külpol

Zelenszkijnek akad fontosabb dolga, mint a magyar választásokkal foglalkozni.

A Facebookon tett közzé rövid közleményt Ukrajna külügyminisztériuma, melyben reagáltak a vasárnapi magyarországi választási eredményre – szúrta ki a 24.hu.

Az ukrán külügy a közleményében azt írja, tiszteletben tartják a magyar emberek akaratát, akik Orbán Viktornak szavaztak bizalmat, neki azonban semmi oka nincs azt állítani, hogy ehhez meg kellett volna küzdenie Zelenszkijjel.

Mint írják, sem Ukrajna, sem Zelenszkij nem vett részt a magyarországi kampányban, az ukrán elnöknek egyébként is akad most fontosabb dolga, hiszen az oroszok épp megszállják az országát. Az ukrán külügy reményét fejezte ki, hogy Magyarország felülvizsgálja az Ukrajna megsegítésével kapcsolatos álláspontját és elítéli azokat a tetteket, amelyeket az orosz csapatok elkövettek az invázió során.

Az ukrán diplomácia szerint ha Ukrajna nincs biztonságban, Magyarország sincs biztonságban, ezért közös erőfeszítéseket kell tennie mindkét országnak az orosz agresszió megállításáért és a békéért.

Orbán Viktor tegnapi győzelmi beszédében sorra vette, hogy szerinte kikkel kellett megküzdeni a Fidesznek a választási kampányban, mint fogalmazott:

„Ez a győzelem azért is marad majd emlékezetes talán életünk végéig, mert most kellett a legnagyobb túlerővel megküzdeni. A baloldal itthon, a nemzetközi baloldal köröskörül, a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom minden pénze és szervezete, a nemzetközi, fősodratú média és a végén még az ukrán elnök is. Ennyi ellenfelünk egyszerre még sosem volt.”

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk