Az ukrán külügyminiszter Orbánnak: „Ha segíteni akarnak, győzzék meg Putyint, hogy hagyja el Ukrajnát”

  • narancs.hu
  • 2023. június 3.

Külpol

Eljutott hozzá a közrádió interjúja.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter reagált Orbán Viktor kijelentéseire, aki ismét felszólította Ukrajnát, hogy hagyjon fel a támadással és kezdeményezzen béketárgyalásokat Oroszországgal – írja az European Pravda egy pénteki sajtótájékoztató után.

A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Ukrajna a világon mindenkinél jobban vágyik a gyors béke helyreállítására, „de egy igazságos béke szükséges, egy olyan béke, amely elsősorban a területi integritás helyreállítását foglalja magában.”

„Tehát amikor valaki azt mondja, hogy 'Ne támadjunk vissza, tárgyaljunk' – nos, ha olyan okos vagy, talán meg tudod győzni Putyint, hogy vonja vissza csapatait Ukrajnából, és akkor nem lesz ellentámadás” – mondta.

Kuleba elutasította azokat a javaslatokat, melyek szerint Ukrajnának valamit fel kell áldoznia a megoldás érdekében.

„Ez egy torz logika, egy beteg logika, amely teljesen kudarcot vallott 2014 és 2022 között. Ha segíteni akarsz, használd a kapcsolataidat és győzd meg Putyint, hogy hagyja el Ukrajnát” – fejezte be.

Pénteken a Kossuth Rádióban Orbán azt vizionálta, hogy Ukrajnát területi veszteségek érnék egy ellenoffenzíva esetén, és arra panaszkodott, hogy neki nehéz azzal a helyzettel szembesülnie, hogy ő az EU egyetlen miniszterelnöke, aki „a béke mellett áll”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk