Boris Johnson elnézést kért a zárlat idején rendezett Downing Street-i partiért

  • narancs.hu
  • 2022. január 12.

Külpol

A brit miniszterelnök elismerte, hogy részt vett az összejövetelen – az ellenzék a lemondását követeli.

Minderre az MTI beszámolója szerint azután került sor, hogy a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos szerda délutáni alsóházi félórájában Johnsont lemondásra szólította fel Sir Keir Starmer, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője és több más képviselő is. A kormányfő azonban az összes ilyen felszólításra azzal válaszolt, hogy a zárlat idején rendezett Downing Street-i összejövetelek ügyében hivatalos vizsgálat folyik, és meg kell várni ennek eredményét.

Kijelentette ugyanakkor, hogy vállalja a teljes felelősséget a történtekért, de nem tett egyenes utalást arra, hogy elmarasztaló vizsgálati jelentés esetén távozik-e hivatalából.

Az ügyet az ITV brit kereskedelmi televízió hozta nyilvánosságra előző nap, miután eljutott hírszerkesztőségéhez egy email, amelyben Martin Reynolds, Johnson személyi titkára tisztviselőket hívott meg 2020. május 20-ára egy kerti partira a miniszterelnök rezidenciájára.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk