Brit hírszerzés: Brutálisan növeli a katonai kiadásait Oroszország

  • narancs.hu
  • 2023. október 1.

Külpol

Ez is arra utal, hogy hosszú háborúra készül az agresszor.

Az orosz pénzügyminisztériumból kiszivárgott dokumentumok szerint jövőre a teljes állami kiadások 30 százalékát a védelemre költi Putyin – jelentette a brit hírszerzés.

Az orosz pénzügyminisztérium olyan büdzsét javasol, amelyben a teljes költségvetés 6 százaléka védelemre menne el. Ez 68 százalékos emelkedés 2023-hoz képest.

Nagyon valószínű, hogy Oroszország valóban így fog tenni, és bírni fogják, de ezt a teljes gazdaság meg fogja sínyleni – írják a britek. Az orosz védelmi kiadások részletei mindig titkosak, de a kiszivárgott információk alapján arra lehet következtetni, hogy Oroszország többéves háborúra készül Ukrajnában.

Ezt támasztja alá Szergej Sojgu védelmi miniszter nyilatkozata is, aki azt mondta: Oroszország arra készül, hogy a harcok 2025-ben is folytatódnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.