Brüsszel kitart az olajembargó terve mellett

  • narancs.hu
  • 2022. május 13.

Külpol

Bár elnapolták, nem tettek le róla.

Kitart az olajembargó terve mellett az Európai Unió – erősítette meg az M1-nek hivatalosan az Európai Bizottság szóvivője. A bizottság szokásos déli sajtótájékoztatóján az hangzott el, hogy a párbeszéd folytatódik a Tanácsban, és egyelőre nincs semmilyen újdonság, amit bejelenthetnének.

A bizottság eszerint cáfolja a Politico értesüléseit, miszerint a magyar kormány folyamatos tiltakozása miatt az EU azt fontolgatja, hogy elnapolja a döntést az Oroszország elleni olajembargóról. A lap egyébként azt írta, úgy kerülnék meg Orbán Viktort, hogy csak a szankciós csomag többi részét engednék át, beleértve azt, hogy intézkedéseket hoznának az orosz propaganda bizonyos szócsövei, a rendszer egyes kiszolgálói, valamint a legnagyobb pénzintézet, a Sberbank ellen.

(MTI)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk