Dán és belga párt is csatlakozott Orbánékhoz

  • narancs.hu
  • 2024. július 7.

Külpol

Megalakíthatják az önálló frakciót.

A Flamand Érdek (Vlaams Belang) nevű belga párt elnöke, Tom van Grieken szombat este bejelentette az X-en, hogy csatlakoznak a magyar miniszterelnök által összehozott Patrióták Európáért nevű pártszövetséghez.

A hvg.hu cikke szerint a belga politikus azt írta magyarázatul, hogy „a változás szele fúj Európában. A Vlaams Belang csatlakozik barátaink, a Fidesz, a PVV, az FPÖ és a Chega Patrióták Európáért nevű új csoportjához (és leszünk még többen is). A nacionalista pártok erősebbek, mint valaha. Kevesebb EU-t és kevesebb bevándorlást, mert mi a MI Európánkat szeretjük!” 

Ahhoz, hogy önálló frakciót hozhasson létre a tömörülés, az szükséges, hogy legalább hét tagállamból jöjjön össze minimum 23 képviselő. Ez már szombat délutánra megvolt, mert a Dán Néppárt (DK) is bejelentette, csatlakozik, és velük 39-re nőtt a létszám.

Van esély arra, hogy a Marine Le Pen vezette francia Nemzeti Tömörülés is csatlakozik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk