Komoly elismerés: Demokrácia védő díjat kapott a CEU rektora

  • narancs.hu
  • 2019. február 6.

Külpol

"Michael Ignatieff világszerte kiállt a demokrácia és az emberi jogok mellett."

Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora és a Riporterek Határok Nélkül kapják a nemzetközi Dan David-díjat a demokrácia védelmében tett- írja a hvg.hu.

"A díjat olyan személyeknek és szervezeteknek adják, akik tevékenysége jelentős humán, tudományos és technológiai eredményekhez vezetett a Múlt, a Jelen és a Jövő kategóriájában. Az idősíkokhoz kapcsolódó témák idén a Makrotörténelem, a Demokrácia Védelme és a Harc a Klímaváltozás ellen voltak" – olvasható a CEU közleményében.

false

 

Fotó: MTI

Az idei díjazottak a Jelen kategóriájának idei témájában, a Demokrácia Védelme területén: Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (CEU) elnök-rektora, és a Riporterek Határok Nélkül, a világszerte a sajtószabadságot támogató nemzetközi szervezet.

A Dan David-díj Kuratóriuma szerint - írja a hvg.hu - Michael Ignatieff világszerte kiállt a demokrácia és az emberi jogok mellett, és egyike volt az elsőknek, akik figyelmeztettek az etnikai alapú nacionalizmus erősödésének veszélyeire. A kuratórium méltatta Ignatieff vezetői tevékenységét a CEU élén, amely az országban az akadémiai szabadság, a szabad véleménynyilvánítás és a pluralizmus visszaszorításáért folytatott kampány elleni küzdelem fontos szereplője.

Neked ajánljuk