Durva bandaháború tört ki Mexikóban, miután elfogták El Chapo fiát

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. október 18.

Külpol

Culiacán belvárosában teherautókról felfegyverzett civilek lőnek egymásra délután, fényes nappal.

Komoly bandaháború tört ki az egyik mexikói állam fővárosában, Culiacánban – jelentette helyi idő szerint még csütörtökön a sajtó.

A Riodoce rádióadó arról számolt be, hogy a belvárosban teherautókról felfegyverzett civilek lőnek egymásra délután, fényes nappal. A jelentés szerint a félautomata fegyverek között nagy kaliberűek is vannak. Egyesek kisteherautókra, pick-upokra szerelt géppuskákkal járják az utcákat, valamint robbanások is hallatszanak.

A 750 ezres lakosú Culiacán Sinaloa állam fővárosa. Az államban működik a Sinaloa kábítószer kartell, amelynek a vezérét, Joaquin "Chapo" Guzmant az Egyesült Államokban tartják fogva, miután életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

A mexikói belbiztonsági erőket mozgósították, és összeült a kormány válságstábja is. Sinaloa kormányzója nagyon súlyosnak minősítette a helyzetet, és felszólította a lakosságot, hogy keressen menedéket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hányan vesznek részt a lövöldözésben, és hogy vannak-e áldozatok. Egyes források szerint a háborúskodás amiatt tört ki, hogy a hatóságok letartóztatták Ovidiót, a drogbáró fiát. Az elfogás tényét hivatalosan megerősítették.

Figyelmébe ajánljuk