Egy brit tábornok szerint Prigozsin most Belarusz felől támadhatja Kijevet

  • narancs.hu
  • 2023. június 25.

Külpol

Nem tudni, hogy a harcosai közül hányan követik.

"Valami bűzlik" a Kreml és a Wagner zsoldosszervezet között tegnap Lukasenko belorusz elnök által közvetített megállapodásban – nyilatkozta a Sky Newsnak Richard Dannatt brit tábornok, aki szerint Ukrajna vezetőinek fel kell készülniük arra, hogy a Jevgenyij Prigozsin vezette szervezet Belarusz területéről indíthat támadást ellenük.

Az Euronews beszámolója szerint Dannatt, aki korábban a brit hadsereg vezérkari főnöke volt, azt mondta, "az a tény, hogy Belaruszba ment, némi aggodalomra ad okot",

ha ugyanis kellően "hatékony harci erőt tartott meg maga körül, akkor ismét fenyegetést jelent a Kijevhez legközelebbi ukrán szárnyra", ahol a háború kezdődött. 

Mint a tábornok mondta, "nagyon is lehetséges", hogy Moszkva a Wagner-csoportot arra használja, hogy ismét megpróbálja elfoglalni Kijevet. Álláspontja szerint a szombati fiaskónak nincs igazán nyertese, Putyin határozottan meggyengült, az orosz hadsereg pedig "egyértelműen zűrzavarban van".

Mint ismeretes, a Wagner-vezér szomabton elindult Moszkva felé, aztán Lukasenka fehérorosz elnökkel történt tárgyalása után meggondolta magát és visszafordult.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk