Egy észak-moldovai falura zuhant egy orosz rakéta roncsa

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. október 31.

Külpol

A településen több ház ablaka betört.

Ukrajna fölött lelőtt orosz rakéta roncsdarabja zuhant le hétfőn egy az ukrán határhoz közeli észak-moldovai faluban - közölte a chisinaui belügyminisztérium.

A Naslavcea nevű település több házának ablaka betört, sérültek azonban előzetes értesülések szerint nincsenek.

Az ukrán hadsereg közlése szerint az orosz rakéta eredeti célja a nagyjából tíz kilóméterre található Novodnyisztrovszknál működő, a Dyeszter-folyón kialakított vízerőmű lett volna. Az ukrán légvédelem azonban repülés közben lelőtte a rakétát.

A moldovai védelmi tárca megerősítette, hogy az orosz rakéta nem sértette meg Moldova légterét. Egy hasonló légitámadás során október 10-én azonban három orosz rakéta is átrepült Moldova légterén.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.