Egy hír 2018-ból: Magyarország megfigyelői státuszt kapott a Nemzetközi Türk Akadémiában

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 2.

Külpol

Ott vagyunk Kazahsztán, Törökország, Azerbajdzsán és Kirgizisztán mellett.

Magyarország megfigyelői státuszt kapott a Nemzetközi Türk Akadémiában – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-vel telefonon Biskekből, a kirgiz fővárosból, ahol a türk nyelvű országok együttműködési tanácsának külügyminiszteri szintű tanácskozásán vett részt.

Szijjártó Péter a Nemzetközi Türk Akadémiához megfigyelői státuszban történő csatlakozási jegyzéket ad Darhan Kidiralinak, az Akadémia elnökének 2017-ben.

Szijjártó Péter a Nemzetközi Türk Akadémiához megfigyelői státuszban történő csatlakozási jegyzéket ad Darhan Kidiralinak, az akadémia elnökének 2017-ben.

Fotó: KKM

A szervezet hétfőn tartja államfői és kormányfői tanácskozását, ennek előkészítéseként zajlott vasárnap a külügyminiszteri ülés. Az együttműködési tanácsban való magyar megfigyelői részvételről hétfőn döntenek, ennek előszobájaként hagyták jóvá a külügyek vezetői vasárnap Magyarország megfigyelői státuszát a Nemzetközi Türk Akadémiában – mondta Szijjártó.

A tudományos és kulturális kutatást, valamint együttműködést segítő Nemzetközi Türk Akadémiát 2012-ben hozta létre Kazahsztán, Törökország, Azerbajdzsán és Kirgizisztán.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.