Először adott nagyinterjút elnökjelöltként Kamala Harris

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 30.

Külpol

Politikai értékei változatlanságát hangsúlyozta, de a megosztó témákat inkább kerülte.

Politikusi értékválasztása változatlanságát hangoztatta Kamala Harris, a Demokrata Párt elnökjelöltje csütörtökön a CNN hírtelevízióban sugárzott interjúban. Az MTI összefoglalója szerint Kamala Harris az alelnökjelöltjével, Tim Walz-cal közösen adott interjúban úgy érvelt, hogy miközben értékei nem változtak, az alelnökként eltöltött időszak bizonyos, az ország szempontjából legsürgetőbb kérdéseket tekintve új megközelítést adott számára.

A műsorvezető többek között arról kérdezte az elnökjelöltet, hogy miért változott meg az álláspontja, miután korábban az energiahordozók kitermelését illetően, a rétegrepesztéses technológia (fracking) teljes tilalmát támogatta, valamint az illegális határátlépések dekriminalizálását ígérte. Erre reagálva Kamala Harris elmondta,

a klímaváltozás elleni fellépés szükségességét illetően nem változtak értékei és leglényegesebb politikai meglátásai.

Kijelentette, a klímaválság valós és sürgető, amelynek kezelésére határidőkben is mérhető intézkedéseket kell hozni. Saját alelnöki időszakából származó intézkedésként említette a Joe Biden nevéhez köthető úgynevezett infláció-csökkentési törvény elfogadását, amely rekord összegű beruházásokat irányoz elő a klímaváltozás elleni harc érdekében. Az illegális bevándorlással kapcsolatban elfoglalt álláspontját alátámasztva az elnökjelölt saját, korábbi kaliforniai főügyészi tevékenységét hozta példaként és felidézte, emelt vádat olyan embercsempész bandákkal szemben, amelyek részt vettek illegálisan határátlépések ösztönzésében.

Kamala Harris ismét ígéretet tett arra, hogy elnökké választása esetén minden amerikai érdekében dolgozik majd, fontosnak mondta a különböző álláspontok megjelenítését és felvetette, hogy ennek jegyében szándékában áll adminisztrációjába olyan embert beemelni, akit a közvélemény republikánusként ismer – nevet azonban nem említett. Az interjút szemléző 444.hu azt is kiemelte, hogy Kamala Harris a beszélgetés során igyekezett távol tartani magát a Trumppal szembeni sárdobálástól, illetve a megosztó, identitáspolitikai témákat is kerülte. Így például, amikor arra akarták reagáltatni, hogy Trump megkérdőjelezte fekete identitását, elhárította a választ.

A CNN hírtelevízión sugárzott interjú volt Kamala Harris első formális médiamegjelenése azóta, hogy július 21-én Joe Biden, elnökjelölti visszalépésével egy időben, őt javasolta a Demokrata Párt új elnökjelöltjének.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Négy év után jutott eszébe a leköszönő fideszes polgármesternek, hogy többmilliós jubileumi jutalom jár neki

Dávid Zoltán orosházi városvezető jegyezte a saját maga jutalmazásáról szóló előterjesztést. Ráadásul úgy, hogy az négy évvel ezelőtt lett volna esedékes. Az ellenzék szerint mindez elévült, így törvénytelen. Néhány szakértő dodonai véleményére támaszkodva a fideszes többség persze megszavazta az előterjesztést.