Elpusztult a Fülöp-szigetek nemzeti bélyeggyűjteménye

  • narancs.hu
  • 2023. május 22.

Külpol

Tűz ütött ki a manilai postapalotában, az értékes gyűjtemény pedig bent égett.

Elpusztult a Fülöp-szigetek nemzeti bélyeggyűjteménye, amikor leégett hétfőre virradóra Manila csaknem százéves, neoklasszikus stílusban épült postapalotája - írta meg az MTI. A műemlék épület alagsorában éjfél előtt felcsapott lángokat a tűzoltók több mint hétórás megfeszített munkával tudták megfékezni hétfő reggelre. A tűz és a füst miatt hét személy, köztük több tűzoltó sérült meg könnyebben. A postahivatal a tűz keletkezésekor zárva volt. A nagyforgalmú épületben működött az ország fő postai elosztóközpontja, valamint a Fülöp-szigeteki postaszolgálat központi irodája.

A hatóságok vizsgálatot indítottak a tűz keletkezésének megállapítására, továbbá a károk felmérésére. A posta illetékesei szerint az alagsorban, ahol a tűz kezdődött, sok papírt tároltak, és az épület szerkezetében is sok a faanyag. Hozzátették: a posta nem volt felszerelve tűzvédelmi vízelárasztó rendszerrel. Luis Carlos, a posta főigazgatója a károk között említette, hogy elégtek az ott tárolt bélyegek is, közöttük az ország régi- és emlékbélyegeinek gyűjteménye. A hivatal műemlék épülete 1926-ban épült hagyományos neoklasszikus stílusban. A II. világháborúban megrongálódott, de 1946-ban újjáépítették.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk