Erdogan és Guterres is Ukrajnában találkozott Zelenszkijjel

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 18.

Külpol

A török elnök és az ENSZ-főtitkár Lvivbe utazott csütörtökön az ukrán elnökhöz.

Találkozott egymással António Guterres ENSZ-főtitkár, Recep Tayyip Erdogan török, valamint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, hogy az oroszok által elfoglalt zaporizzsjai atomerőmű helyzetéről, valamint a gabonaexportról tárgyaljanak.

Zelenszkij a közösségi médiában számolt be a találkozóról.

 
Erdogan és Zelenszkij
Fotó: MTI/EPA/Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata 

„Különös figyelmet fordítottunk a zaporizzsjai atomerőműben folyó orosz nukleáris zsarolás témájára. Az agresszor szándékos terrorjának globális, katasztrofális következményei lehetnek, ezért az ENSZ-nek biztosítania kell e stratégiai létesítmény biztonságát, demilitarizálását és az orosz csapatok felügyelete alóli teljes felszabadítását” – hangsúlyozta Zelenszkij.

 
Guterres és Zelenszkij
Fotó: MTI/EPA/Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Bolond hangszer

Nyilvánvalóan Glenn Gould „bűne”, hogy a zongoristák felesküdtek a dünnyögésre meg a dúdolásra. Gould ugyanis elsőként, majd’ hetven évvel ezelőtt sikerlistás lemezt csinált a Goldberg-változatokból.