Ez maradt a mariupoli színházból

  • narancs.hu
  • 2023. február 4.

Külpol

A színház lebombázása a barbárság szimbólumává vált.

A Twitteren tette közzé az ukrán védelmi minisztérium, mi maradt a mariupoli színházból, idézi a Guardiant a 24. Az épületet az orosz hadsereg bombázta le március közepén, miközben az épületben civilek, így gyerekek, nők és idősek tartózkodtak. A lakosság a színházépületben keresett menedéket, hiszen a lakásaikat, házaikat már tönkre zúzták az orosz támadások.  A város ostroma egyértelműen arra irányult, hogy a polgári épületeket, lakóházakat, középületeket tegyenek a földdel egyenlővé.

A színházra két, egyenként ötszáz kilós bombát dobtak le. Bár a színházban több száz civil volt a bombatámadáskor, közülük csak tucatnyit tudtak azonosítani a hatóságok. Soha nem derül ki, hány embert gyilkoltak meg a bombák.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk