Ezrek tiltakoztak Burkina Fasóban az egyre véresebb terrortámadások ellen

  • narancs.hu
  • 2021. július 3.

Külpol

"Hol az elnök?" - skandálták ritmusra a fővárosban a tüntetők.

Több ezren vonultak utcára szombaton Burkina Faso nagyvárosaiban, köztük a fővárosban, Ouagadougouban is, hogy az egyre romló biztonsági helyzet, az egyre gyakoribb és mind véresebb terrortámadások ellen tiltakozzanak.

"Hol az elnök?" - skandálták ritmusra a fővárosban a tüntetők, akik azt is kiabálták, hogy "Le a bizonytalansággal!", "Ne hagyják magukra az embereket!" és "Legyen vége a vég nélküli támadásoknak!".

A tiltakozást civil szervezetek is támogatták, de ez volt az első olyan felvonulás, amelyet az ellenzék Roch Marc Christian Kaboré államfő 2020-as újraválasztása óta szervezett.

Eddie Komboigo ellenzéki vezető örömét fejezte ki, hogy sokan vonultak ki az utcákra annak ellenére, hogy a hatalom a menetek bojkottjára szólított fel.

"Kaboré első ciklusa alatt 1300 ember halt meg, és 1,2 millióan váltak földönfutóvá a dzsihadisták támadásai miatt. Félő, hogy ez csak rosszabb lesz, mert már most 300-an meghaltak, mióta újraválasztották" - mondta Komboigo.

Burkina Fasóban 2015 óta rendszeresek a dzsihadista támadások, amelyek egyre gyakrabban fordulnak elő, és egyre több áldozatot követelnek. (MTI)

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk