Gulyás Gergely a német konzervatívokat oktatta

  • narancs. hu
  • 2019. október 4.

Külpol

Németországban.

„Konzervatív fordulatra van szükség az Európai Néppártban, mert a közeledés a baloldalhoz egyre rosszabb eredményhez vezet az európai parlamenti választásokon – mondta Gulyás Gergely, a  Münchenben a Konzervatívok találkozója című konferencián, amelyet a bajor Keresztényszociális Unió Bundestag csoportja szervezett.

A fideszes politikus az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a konzervatív fordulat ügye a német uniópártoknál, a CSU és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) szövetségében is fontos vitatéma.

„Mi azt szeretnénk, ha a CSU is visszatérne ahhoz az irányvonalhoz, amely az uniópártokon belül az erőteljesen konzervatív politikát képviseli" –  mondta Gulyás Gergely, aki pártjának a CSU-hoz fűződő kapcsolatairól azt mondta, hogy az utóbbi fél évben „nem az elmélyítés irányába vezettek", de most már a bajor partnerek is „szeretnék ezt az időszakot lezárni, félretenni sérelmeiket és a jövőbe tekinteni".

Ám abban biztosak lehetünk, hogy a CSU e jövőben – alakuljon is bárhogy – sem szorul arra, hogy a saját rendezvényükön Gulyás Gergely mondja meg nekik, hogy mi a helyes út.

Figyelmébe ajánljuk