Gyerekek halnak éhen Gázában

  • narancs.hu
  • 2024. március 5.

Külpol

Magasfokú az orvos, az élelmiszer és a tiszta víz hiánya.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint gyerekek halnak éhen Gáza északi részén

írja a BBC. A szervezet október eleje óta most járt újra az Al-Awda és a Kamal Adwan kórházban. A WHO vezetője, Tedros Adhanom Ghebreyesus szerint a kórházak több épülete megsemmisült, a gyerekek pedig az élelemhiány miatt súlyosan alultápláltak. Ezen kívül magasfokú az orvos, az élelmiszer és a tiszta víz hiánya is. A szervezet vezetője arról posztolt az X-en, hogy 10 gyerek halt éhen.

A Hamász által vezetett gázai egészségügyi minisztérium vasárnap arról számolt be, hogy legalább 15 gyerek halt meg alultápláltság és kiszáradás következtében a Kamal Adwan kórházban.

Az ENSZ a múlt héten arra figyelmeztetett, hogy Gázában az éhínség szinte elkerülhetetlen. Szombaton az Egyesült Államok elindította első humanitárius segélyszállítmányát Gázába, több mint 38 ezer élelmiszerrel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Sőrés Zsolt: A projektjeimnek Magyarországon nincs piacuk

  • Bárdos Deák Ágnes

A zeneszerző-intermédia-művész 2021-ben elnyerte az egyik legrangosabb német kortárs művészeti elismerést, a DAAD-ösztöndíjat zenei-hangművészeti kategóriában. Jelenleg is Berlinben él, lemezeket készít, lakáshangversenyt ad és készül a velencei zenei biennáléra. Erről beszélgettünk vele.