Haldokló betegként ápolják Jimmy Cartert

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. február 19.

Külpol

Az egykori amerikai elnök hospice-ellátásban részesül az otthonában.

Az Egyesült Államok 39. elnöke minden idők legmagasabb kort megért amerikai elnöke - közölte a Carter Center szombaton. A Jimmy Carter által alapított civil szervezet közösségi médiában megjelent közleménye szerint a veterán politikus döntött úgy, hogy az életéből „hátralévő időt otthonában tölti családjával és hospice-ellátást választ a folytatódó orvosi beavatkozások helyett.”

Az elnököt egészségügyi személyzet veszi körül, családja is vele van, amelynek tagjai megköszönték az aggódást, de megértést és a magánélet tiszteletben tartását kérik.

Jimmy Carter a demokrata párt színeiben az 1976-os választáson, Gerald Ford hivatalban lévő elnök legyőzésével vált az Egyesült Államok 39. elnökévé. 1980-ban Ronald Reagannel szemben maradt alul az elnökválasztáson, ezt követően alapította feleségével közösen a demokrácia és emberi jogok népszerűsítésével foglalkozó Carter Centert. Munkásságáért 2002-ben megkapta a Nobel-békedíjat.

Elnöki időszaka előtt, 1971 és 1975 között Georgia állam kormányzója volt. Máig szülővárosában, egy georgiai kistelepülésen, Plainsben él, szintén ott született feleségével. Tavaly októberben ünnepelte a 98. születésnapját.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk