A kínai külügyminisztert fogadja Szijjártó Péter Budapesten

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. február 19.

Külpol

Magyarországra látogat a Kínai Kommunista Párt Központi Külügyi Bizottságának igazgatója.

Vang Ji, a Kínai Kommunista Párt Központi Külügyi Bizottságának igazgatója érkezéséről az MTI-ben jelent meg szűkszavú közlemény, ami szerint a napirenden Kína és Közép-Európa országai közötti együttműködés, valamint a két ország stratégiai partnersége szerepel majd.

A felek előbb négyszemközt, majd plenáris ülésen, végül munkaebéd keretében egyeztetnek egymással.

Az persze nem derült ki, hogy miről egyeztetnek majd, pedig a kínai akkumulátorgyár, a CATL debreceni gigaberuházásása az embereket is érdekelheti. Vang Ji rendszeresen látogat Magyarországra, és decemberben videóbeszélgetésben is tárgyalt a két külügyminiszter. Akkor Szijjártó azt mondta: Magyarország lett „a kínai vállalatok első számú beruházási célpontja Közép-Európában, így sikeresen kerülhetjük el az európai gazdaságot sújtó recessziót.” Ugyanekkor Szijjártó arról beszélt, a Kína felé való nyitás azt szolgálja, hogy ellensúlyozza a szankciók okozta károkat a gazdaságban.

A kínai külügyminiszter európai turnéja során Franciaországba, Németországba, Olaszországba és Oroszországba látogat el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk