Anthony Blinken arra intette Kínát, hogy ne támogassa Oroszországot

  • narancs.hu
  • 2023. február 19.

Külpol

Kerülgeti egymást a két világhatalom.

Szombaton került sor Anthony Blinken amerikai, és Vang Ji kínai külügyminiszter találkozójára egy pontosabban meg nem határozott helyszínen, Münchenben. Néhány órával előtte Vang „hisztérikusnak” nevezte Washingtont a kínai kémballonra adott reakciójuk miatt.

A két ország között azóta is feszült a viszony, ráadásul a Wall Street Journal a közelmúltban azt is megírta, hogy Kína fegyvert és technológiát ad el az Ukrajnát támadó Oroszországnak.

Blinken  az NBC Newsnek óvatosabban fogalmazott, amikor azt mondta, Kína „legalábbis számításba vette”, hogy segítsen az oroszoknak. A Reuters névtelen forrása szerint még finomabban és homályosabban fogalmazott a kínai féllel szemben. A kínai külügyminisztérium szűkszavú közleménye szerint „az Egyesült Államoknak muszáj szembenézni és kijavítani” a kétoldalú kapcsolatokat ért károkat. Vang ugyanakkor nem kért elnézést a kémballon-incidensért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk