Hamburgi lövöldözés: hiába figyelmeztették előre a rendőrséget

  • narancs.hu
  • 2023. március 10.

Külpol

A névtelen levélíró dühösnek és pszichológiailag instabilnak jellemezte a későbbi elkövetőt.

Már hónapokkal ezelőtt névtelen bejelentés érkezett a német  hatóságokhoz arról az elkövetőről, aki csütörtök este hét embert ölt meg egy Jehova Tanúi egyház hamburgi imatermében - írja a Guardian.

A levélben arra próbálták meg figyelmeztetni a rendőrséget, hogy a 35 éves férfi dühösnek tűnik egykori egyháztársaira és aggódnak miatta, mert nem diagnosztizált pszichológiai betegségben szenvedhet.

A bejelentés után a rendőrök ki is mentek hozzá, de a férfi meggyőzte őket, hogy nincs okuk aggodalomra. A rendőri látogatás során a nyugat-Hamburg Altona kerületében élő férfi állítólag együttműködő volt, így csak egy szóbeli figyelmeztetést kapott, amiért nem tartotta a fegyverét a széfjében, de nem vették el azt tőle.

A hét emberrel végző férfinak fegyvertartási engedélye is volt, és legálisan birtokolt egy Heckler & Koch P30-as pisztolyt. A helyi rendőrfőnök azt nyilatkozta, nem volt jogi alapja, hogy elvegyék a gyanúsított férfi fegyverét, mivel nem volt büntetett előéletű.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk