Harry herceg részt vesz nagyapja temetésén, Meghan Markle viszont nem lesz ott

  • narancs.hu
  • 2021. április 11.

Külpol

Orvosa azt javasolta neki, hogy ne utazzon.

Harry herceg részt vesz nagyapja, Fülöp herceg április 17-én tartandó temetésén, de felesége, Meghan Markle nem lesz ott, írja a People magazin. Értesüléseiket a Buckingham Palota is megerősítette.

A királyi család szóvivője szombaton délután közölte: "Sussex hercege ott lesz a temetésen, a hercegnének viszont azt javasolta az orvosa, hogy ne utazzon." Így ő nem vesz részt a temetésen. Meghan Markle második gyerekével terhes.

Harry hercegnek ez lesz az első útja az Egyesült Királyságba azóta, hogy egy éve feleségével Amerikába költöztek és lemondtak címeikről és királyi titulusukról. Március elején nagy port kavart Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja, ahol azt is megválaszolták, hogy miért léptek ki a brit királyi család kötelékéből.

Fülöp herceg temetését április 17-én tartják, a vendégek listáját később jelentik be, de a koronavírus-járvány miatti korlátozásoknak köszönhetően csak a szűk család, a herceg gyerekei és unokái lesznek ott a temetésen, körülöbelül 30 ember.

II. Erzsébet királynő férje pénteken halt meg. Fülöp herceg február 16-án este került kórházba Londonban. A Buckingham-palota közleményében arról írt, hogy II. Erzsébet királynő 99 éves férje akkor már néhány napja nem érezte jól magát. De azt közölték, csak elővigyázatosságból kellett bent maradnia pár napra. Március közepén végül hazaengedték a kórházból. Akkor hangsúlyozták, hogy Fülöp herceg állapota nem volt összefüggésben koronavírus-fertőzéssel. Januárban II. Erzsébet és Fülöp herceg is megkapta a koronavírus elleni vakcinát.