Hatodszor is Netanjahut kérik fel kormányalakításra Izraelben

Külpol

Netanjahu korábban 12 évig folyamatosan ült a kormányfői székben.

Jichák Hercog államelnök a Likud párt elnökét fogja felkérni kormányalakításra vasárnap, miután minden párt megtette javaslatát.

A jobboldali-vallásos tömb 64 képviselője támogatta Benjamin Netanjahu kormányfőjelöltségét, szemben a centrista Van jövő párt élén álló Jaír Lapidot támogató 28 jövendő képviselővel, miközben a többi párt 28 képviselője tartózkodott jelölt megnevezésétől.

Hercog elnöki hivatala már bejelentette, hogy vasárnap Netanjahut fogja felkérni Izrael 37., és Netanjahu hatodik kormányának megalakítására, hogy ezzel véget érjen az évek óta tartó politikai káosz.

Netanjahu korábban 12 évig folyamatosan ült a kormányfői székben, tavaly nyáron azonban egy nyolcpárti, sokszínű, de törékenynek bizonyult koalíció kiszorította a kormányfői rezidenciából.

Visszatérése előtt négy parlamenti választáson nem tudott kormányzó többséget biztosítani, vagyis megszerezni legalább 61 képviselő támogatását a 120 tagú izraeli parlamentben, a kneszetben.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk