Az oroszok kivonultak Herszonból, az ukránok bevonultak

  • narancs.hu
  • 2022. november 11.

Külpol

A helyi civil lakosság felszabadítóként ünnepli az ukrán katonákat.

Az orosz védelmi minisztérium befejezte a csapatok kivonását a Dnyeper folyó nyugati partjáról Ukrajna déli Herszon régiójában – jelentette a TASS hírügynökség. A minisztérium közölte, hogy az összes orosz haderőt és felszerelést a folyó bal, azaz keleti partjára helyezték át.

A közlemény szerint a kivonás moszkvai idő szerint péntek reggel ötkor befejeződött. Oroszország szerdán rendelte el a kivonást, miután kijelentette, hogy az erősödő ukrán ellentámadással szemben „hiábavalók” a pozíciók megőrzésére és a csapatok utánpótlására tett kísérletei.

A minisztérium azt is közölte pénteken, hogy egyetlen katonai felszerelés vagy katona sem maradt a folyó nyugati partján, ennek során nem szenvedett személyi vagy egyéb veszteséget. Egy orosz haditudósító a lerombolt Antonovszkij híd közepéről, a leomlott hídelemek előtt jelentkezett be Twitteren. Szerinte a Herszonból visszavonuló orosz csapatok robbanthatták fel a hidat, hogy megakadályozzák az ukrán csapatok átkelését a Dnyeper-folyón.

Bár az orosz invázió kezdetekor a város lakosságának nagy része elmenekült, az oroszok pedig az elmúlt hetekben evakuálni akarták az összes civilt Herszonból, kisebb tömeg fogadta a város főterére bevonuló ukrán csapatokat. A ukrán katonák Herszon központját is elérték és a lakosság felszabadítóként ünnepeli őket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk