Hende: Támogatjuk Svédország NATO-tagságát

  • narancs.hu
  • 2023. március 7.

Külpol

De annak örülne, ha svéd politikusok nem terjesztenének hazugságokat Magyarországról. 

Megérkezett Stockholmba a Hende Csaba vezette fideszes delegáció, akiket a svéd parlament épületében fogadta Andreas Norlén házelnök. A fotók tanúsága szerint mindkért oldalról több fős delegáció vett részt a találkozón – írja a hvg.hu

A magyarok részéről Hende mellett Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke és két európai parlamenti képviselő, Győri Enikő és Schaller-Baross Ernő utazott Stockholmba. Svéd részről a házelnök helyettese, valamint a külügyi, a védelmi és az európai ügyekért felelős bizottság tagjai ültek az asztalhoz.

 
Fotó: Melker Dahlstrand / Svéd Parlament
 

A svéd politikus – a parlament honlapja szertint – „jó hangulatúnak” minősítette a megbeszélést, ahol a svéd NATO-csatlakozás ratifikálásáról esett szó. Hende Csaba is elégedett volt a találkozóval. 

„Támogatjuk Svédország NATO-tagságát”

– jelentette ki. 

Megemlítette, hogy a svédek „hazugságokat terjesztenek Magyarországról”, ezért szükség volna a két ország bilaterális kapcsolatain javítani. „Kívánatos lenne, ha svéd politikusok, a kormány képviselői és az Európai Parlament tagjai nem sugalmaznák azt teljesen hazug állításokra alapozva, hogy Magyarországon problémák vannak a jogállamisággal” – fogalmazott. 

Egy újságíró megkérdezte, ez azt jelenti-e, hogy Magyarországon valóban nincs probléma a jogállamisággal, az LMBTQ-emberek jogaival és a sajtószabadsággal. Hende erre azt válaszolta: semmi ilyet nem tapasztal, de természetesen bármit meg lehet vitatni. Hende igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy a svéd politikusok terjesztik-e a hazugságokat. 

A svéd NATO-tagságról március 20-a körül szavaznak, amit Hende szerint egy párt kivételével mindegyik támogat. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk