Hende: Támogatjuk Svédország NATO-tagságát

  • narancs.hu
  • 2023. március 7.

Külpol

De annak örülne, ha svéd politikusok nem terjesztenének hazugságokat Magyarországról. 

Megérkezett Stockholmba a Hende Csaba vezette fideszes delegáció, akiket a svéd parlament épületében fogadta Andreas Norlén házelnök. A fotók tanúsága szerint mindkért oldalról több fős delegáció vett részt a találkozón – írja a hvg.hu

A magyarok részéről Hende mellett Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke és két európai parlamenti képviselő, Győri Enikő és Schaller-Baross Ernő utazott Stockholmba. Svéd részről a házelnök helyettese, valamint a külügyi, a védelmi és az európai ügyekért felelős bizottság tagjai ültek az asztalhoz.

 
Fotó: Melker Dahlstrand / Svéd Parlament
 

A svéd politikus – a parlament honlapja szertint – „jó hangulatúnak” minősítette a megbeszélést, ahol a svéd NATO-csatlakozás ratifikálásáról esett szó. Hende Csaba is elégedett volt a találkozóval. 

„Támogatjuk Svédország NATO-tagságát”

– jelentette ki. 

Megemlítette, hogy a svédek „hazugságokat terjesztenek Magyarországról”, ezért szükség volna a két ország bilaterális kapcsolatain javítani. „Kívánatos lenne, ha svéd politikusok, a kormány képviselői és az Európai Parlament tagjai nem sugalmaznák azt teljesen hazug állításokra alapozva, hogy Magyarországon problémák vannak a jogállamisággal” – fogalmazott. 

Egy újságíró megkérdezte, ez azt jelenti-e, hogy Magyarországon valóban nincs probléma a jogállamisággal, az LMBTQ-emberek jogaival és a sajtószabadsággal. Hende erre azt válaszolta: semmi ilyet nem tapasztal, de természetesen bármit meg lehet vitatni. Hende igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy a svéd politikusok terjesztik-e a hazugságokat. 

A svéd NATO-tagságról március 20-a körül szavaznak, amit Hende szerint egy párt kivételével mindegyik támogat. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Dobosviccek

„Srácok, van kedvetek meghallgatni a szerzeményeimet?”, szól az egyik legelcsépeltebb dobosvicc csattanója. A közvélekedés szerint a dobosok tipikusan háttérbe húzódó, nem túl izgalmas figurák, de ahogy Dave Grohl, Phil Collins, Don Henley vagy akár Szikora Róbert példája mutatja, megfelelő tehetséggel és szorgalommal belőlük is lehetnek nagy sztárok. Az elmúlt hetekben két neves angol zenekar dobosa is szólóalbumot jelentetett meg – mindkét lemezre érdemes időt szakítani.

Hordta a jelet

  • - minek -

Mátyás Attila számos zenekaron és zenei korszakon átívelő, lassan négy évtizedes pályafutásában különleges epizód a rövid ideig létező Agnus Dei (Isten báránya) zenekar.

Intimebb invenciók

Bacsó Kristóf legutóbbi szerzői anyaga nem konceptlemez, a szaxofonos nem szokott ilyeneket készíteni. A gondolatok, a képzetek, a keresztutalások sokkal összetettebben bontakoznak ki dallamaiból és témáiból, mint hogy kiragasszon egy képet középre, és a körül motozzon a lemez végéig. Bacsó az irányadó jazzalkotók közé emelkedett a rá jellemző nyugodt, intellektuális megközelítéssel; a saját együttesein kívül elsősorban a Modern Art Orchestra szaxofon szólamvezetőjeként és a Zeneakadémia jazz tanszékének élén.

Dehogy vagyunk egyedül

A vígjáték műfaja lefelé tartó pályájának igencsak a végét járja már, s mint számos híres képviselője, mára elgyengült, fárasztó, és ha mond is valamit, az gyakran kellemetlen vagy csitítgatni való. Elég csak az utóbbi idők tömeggyártott spin-off sorozataira gondolnunk, ha az eredetiek színvonalának revíziójával nem is szívesen zaklatnánk fel magunkat.