Hilary Clinton: Borzasztó látni, hogy Trump olyan autokratákkal szövetkezik, mint Orbán

  • narancs.hu
  • 2024. július 13.

Külpol

A korábbi elnökjelölt egy lapon említi a magyar miniszterelnököt és Vlagyimir Putyint. 

„Borzasztó látni, hogy egy nagy amerikai párt vezetője olyan külföldi autokratákkal szövetkezik, mint Orbán Viktor” – írja a hvg.hu Hilary Clinton demokrata politikus, korábbi elnökjelölt Facebook-bejegyzése nyomán. 

Mint ismert, Orbán Viktor és Donald Trump a NATO-csúcs után találkoztak Floridában. Orbán az elmúlt hetekben járt Ukrajnában, egyeztetett Putyinnal Moszkvában, de elutazott Kínába is, és ismét találkozott a kínai elnökkel. Ezeket az egyeztetéseket Orbán „békemissziónak” nevezte. Trump a közösségi oldalán megköszönte Orbánnak a flordiai egyeztetést, ahol a felek a békéről tárgyaltak. Orbán is megemlékezett egy posztban a találkozóról, amelyről azt írta, hogy megtárgyalták a békéhez vezető lehetőségeket, majd hozzátette, hogy Trump meg fogja tudni oldani az orosz-ukrán konfliktust.

Clinton megosztotta a két politikus bejegyzéseit azzal a megjegyzéssel, hogy Trump most megmutatta ki is Orbán valójában és mit akar: kiszolgálni Putyin érdekeit, ez jelenti Clinton szerint Orbán számára a békét. „Ön Trump oldalán áll – Orbánnal, Putyinnal és más diktátorokkal világszerte – vagy a demokrácia oldalán?” – teszi fel a kérdést követőinek posztja végén Clinton.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk