Hillary Clinton szerint ez a választás arról szól, hogy az amerikaiak kimondhatják: elég volt!

  • G. M.
  • 2018. november 7.

Külpol

Mindenki kampányol.

A Twitteren nyilatkozott meg a 2016-os elnökválasztás demokrata jelöltje, Hillary Clinton, aki szerint az elmúlt két évben azt lehetett látni, ahogy a Trump-adminisztráció támadja és aláássa a demokratikus értékeket és intézményeket.

Clinton szerint az amerikaiak most azt mondhatják, elég volt. De szerinte nemcsak a „radikalizmus, a bigottság és korrupció ellen” fognak ma szavazni az emberek, hanem fantasztikus jelöltekre, akik emelni akarják a béreket, harcolni az igazságért és minél több embernek segíteni, hogy egészségbiztosításhoz jusson.

Amire ma az egész világ figyel: megpecsételődik-e Trump sorsa vagy ismét csodát tesz?

A november 6-i választás tétje nem kicsi: lesz-e erős kongresszusi ellenpont Trumppal szemben elnöki ciklusának második felére? Az eredmény ugyanakkor egy erősen polarizálódó társadalom képét is tükrözheti.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?