Hillary Clinton szerint ez a választás arról szól, hogy az amerikaiak kimondhatják: elég volt!

  • G. M.
  • 2018. november 7.

Külpol

Mindenki kampányol.

A Twitteren nyilatkozott meg a 2016-os elnökválasztás demokrata jelöltje, Hillary Clinton, aki szerint az elmúlt két évben azt lehetett látni, ahogy a Trump-adminisztráció támadja és aláássa a demokratikus értékeket és intézményeket.

Clinton szerint az amerikaiak most azt mondhatják, elég volt. De szerinte nemcsak a „radikalizmus, a bigottság és korrupció ellen” fognak ma szavazni az emberek, hanem fantasztikus jelöltekre, akik emelni akarják a béreket, harcolni az igazságért és minél több embernek segíteni, hogy egészségbiztosításhoz jusson.

Amire ma az egész világ figyel: megpecsételődik-e Trump sorsa vagy ismét csodát tesz?

A november 6-i választás tétje nem kicsi: lesz-e erős kongresszusi ellenpont Trumppal szemben elnöki ciklusának második felére? Az eredmény ugyanakkor egy erősen polarizálódó társadalom képét is tükrözheti.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.