Éles küzdelem: a legnagyobb amerikai sztárok is beszálltak a kampányba

  • Gera Márton
  • 2018. november 6.

Külpol

Különleges ez a félidős választás, az biztos.

Hogy miért különlegesek az idei amerikai félidős választások, arról itt értünk részletesen, az viszont mindenképpen egy színes szempont, hogy az Egyesült Államokban most a legnagyobb sztárok buzdították voksolásra az embereket. Volt, aki ki is állt valamelyik jelölt mellett, más viszont csak azt mondta, fontos, hogy éljünk a szavazati jogunkkal, és menjünk voksolni.

Taylor Swift énekesnő például életében először nyilatkozott meg politikai kérdésben, és állt be a demokrata jelölt mögé:

false




Végül Swift támogatása sem volt elegendő az általa segített jelöltnek. Hogy mennyire jött be a sztárok "kampánya", itt olvashat részletesen:

Trump egyik szeme sír, másik nevet: pártja őrzi a szenátust, de a képviselőházban befűtenek neki a demokraták

Végül majdnem minden a papírforma szerint alakult, mégis különösen izgalmas estét hozott az amerikai félidős választás.

Oprah Winfrey ennél kicsit aktívabb volt, ő Georgia államban kampányolt a demokrata Stacey Abrams mellett, majd bekopogtatott néhányakhoz, hogy szavazásra buzdítsa őket:

The Midterms Bring Out Celebs, Early Voters and Holograms | The Daily Show

The midterm elections are here and, with them, a slew of celebrity PSAs, droves of early voters and the unveiling of new, ridiculous cable news graphics.

Szavazásra buzdított Leonardo DiCaprio és Brad Pitt is, ők egy közös videóban mondták el, hogy nagyon fontos nap következik az Egyesült Államok történetében.

Leonardo DiCaprio and Brad Pitt on What's at Stake in the 2018 Midterms | NowThis

Leonardo DiCaprio and Brad Pitt are urging all Americans to go beyond just voting on November 6th. Here's how you can make a difference and change the future of our country. " Subscribe to NowThis: http://go.nowth.is/News_Subscribe "This election might be the most consequential of our lifetime."

Persze, a Szikla sem maradt ki:

Trump korábbi támogatójával, Kanye Westtel (alias ye) viszont nem tudni, mi van, ő két napja mindössze annyit posztolt a Twiterre, hogy a McDonald’s a kedvenc étterme:

A Narancs.hu-n Tábor Áron szakértővel elemezzük majd az amerikai félidős választási eredményeket, kövessen minket!

Esélylatolgatásunkat itt olvashatja:

Amire ma az egész világ figyel: megpecsételődik-e Trump sorsa vagy ismét csodát tesz?

A november 6-i választás tétje nem kicsi: lesz-e erős kongresszusi ellenpont Trumppal szemben elnöki ciklusának második felére? Az eredmény ugyanakkor egy erősen polarizálódó társadalom képét is tükrözheti.

Figyelmébe ajánljuk