Retteg? Örül? Izgul? Vajon mit csinál most Trump?

  • Gera Márton
  • 2018. november 7.

Külpol

Kis betekintés az amerikai elnök elmúlt 24 órájába.

Komor volt a mai nap a hangulat a Fehér Házban – írja a The New York Times. A lap végigvette, hogy mit csinált az elmúlt nagyjából 24 órában Donald Trump, akinek van miért izgulnia.

  • Trump tegnap késő estig tévét nézett, mielőtt elaludt volna (ne feledkezzünk el az időeltolódásról: az amerikai tegnap nekünk már tegnapelőtt - a szerk.).
  • Késő délelőtt megérkezett az Ovális Irodába, ahonnan a barátaival és szövetségeseivel telefonált.
  • Sarah Sanders szóvivő szerint Trump a nap folyamán telefonhívásokat bonyolított le, követte a választási eseményeket, illetve a csapatával egyeztetett.
  • Majd a családjával vacsorázott, és jelenleg is várja az eredményeket.

A CNN közben arról ír, a Fehér Házban per pillanat jó a hangulat, legalábbis egy forrás ezt mondta a csatornának, bár azt hozzátette, hogy ennek valószínűnek az az egyik oka, hogy még az este elején vannak.

A Narancs.hu-n Tábor Áron szakértővel elemezzük majd az amerikai félidős választási eredményeket, kövessen minket!

Esélylatolgatásunkat és a választás magyarországi kihatásait itt olvashatja:

Amire ma az egész világ figyel: megpecsételődik-e Trump sorsa vagy ismét csodát tesz?

A november 6-i választás tétje nem kicsi: lesz-e erős kongresszusi ellenpont Trumppal szemben elnöki ciklusának második felére? Az eredmény ugyanakkor egy erősen polarizálódó társadalom képét is tükrözheti.

Kinek drukkoljon Orbán az amerikai félidős választáson?

Veszélyben a helye annak a képviselőnek is, aki Orbánék legelkötelezettebb barátja. És nincs ezzel egyedül. Az amerikai félidős választások magyar vonatkozásai.

Figyelmébe ajánljuk